Σάββατο 11 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι απεργοσπάστες που θέλουν «ενότητα»

Γρηγοριάδης Κώστας

Την περασμένη Τετάρτη οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Λογιστών και Εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά, ομοσπονδίες με ταξικό προσανατολισμό και δράση, έδωσαν μια μεγάλη απεργιακή μάχη, σοβαρή παρακαταθήκη για την οργάνωση της πάλης. Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού όχι μόνο δεν κάνουν τίποτα για την οργάνωση του αγώνα, αλλά ανοιχτά υπονομεύουν κάθε αγωνιστική διάθεση και πρωτοβουλία.

Οπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, το συνδικάτο οικοδόμων στο Νομό Ηρακλείου της Κρήτης - όπου πλειοψηφεί η ΠΑΣΚΕ - αρνήθηκε μέχρι και τη συνεδρίαση της διοίκησης για να αποφασίσει τη συμμετοχή στην απεργία. Συμμετοχή που είχε αποφασίσει ομόφωνα η διοίκηση της Ομοσπονδίας, όπου οι ΠΑΣΚίτες τοποθετήθηκαν θετικά. Αυτό που στην προκειμένη περίπτωση είναι εξοργιστικό δεν είναι πρώτα η υποκρισία, αλλά η απεργοσπασία και μάλιστα σε μια περίοδο που με «όχημα» την οικονομική κρίση το κεφάλαιο προχωρά σε αντεργατική έφοδο εφ' όλης της ύλης.

Η εργατική τάξη πρέπει να γυρίσει την πλάτη στις δυνάμεις του συμβιβασμού, που έχουν μάλιστα το θράσος να το παίζουν πρωταγωνιστές για την ενίσχυση της ενότητας των εργαζομένων. «Οταν όλοι αυτοί μιλάνε για ενότητα, εννοούν να ενωθεί η εργατική τάξη για να σωθεί το κεφάλαιο. Εννοούν να ενωθεί η εργατική τάξη όχι σαν τάξη, αλλά σαν συνεταίρος του κεφαλαίου, της εργοδοσίας», σημειώνει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της. «Εννοούν να ενωθεί η εργατική τάξη για να έχει στο σβέρκο της μία τη ΝΔ μία το ΠΑΣΟΚ και να διαιωνίζεται το καπιταλιστικό σύστημα. Εννοούν να ενωθεί η εργατική τάξη όχι για να παλέψει να απαλλαχτεί από το σύστημα και τα βάσανα, αλλά για να μείνει μόνιμα σκλάβος και υποζύγιο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ